Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-06@10:54:21 GMT

تخریب سایت آزمایش هسته‌ای کره شمالی؛ سایه یک شک

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۳۰۹۴۰

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، تعطیلی پایگاه آزمایش هسته‌ای کره‌شمالی سخت‌تر از آن است که به‌نظر می‌رسد. 

منفجر کردن ناشیانه تونل این سایت می‌تواند ذرات رادیواکتیو را در منطقه پراکنده کند. مواد رادیواکتیو را می‌توان دفن کرد، اما می‌توان آن را در عمقی سهل‌الوصل دفن کرد تا بتوان دوباره بیرونش کشید و در ساخت سلاح از آن استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی اگر تمام راهروهای منتهی به سایت آزمایش هم تخریب شود، مهندسان کره‌شمالی می‌توانند به‌راحتی راهرویی جدید احداث کنند و آزمایش هسته‌ای جدیدی را انجام دهند.

پس از آن‌که کره شمالی چند روز پیش اعلام کرد که از مواد منفجره برای تخریب تونل‌های منتهی به سایت آزمایش هسته‌ای پوینگ‌یانگ استفاده می‌کند، متخصصان خلع سلاح چنین سناریوهایی را مطرح کردند. 

کره شمالی از رسانه‌های جهان خواسته که به این کشور بیایند و فرآیند تخریب را از نزدیک شاهد باشند، اما هیچ بازرس فنی برای نظارت بر این فرآیند دعوت نشده است و در نتیجه تردیدهایی درباره اثرگذاری این نقشه و همچنین امنیتش در میان دانشمندان هسته‌ای و متخصصان خلع سلاح مطرح شده است. 

گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که برخی مناطق سایت هسته‌ای پیونگ‌یانگ، پس از آخرین و بزرگ‌ترین آزمایش هسته‌ای این کشور در ماه سپتامبر، ناپایدار شده است. 

استفاده از مواد منفجره در چنین وضعیتی خطری غیرضروری است، اما «سوه کونه-یول»، استاد مهندسی سامانه‌های انرژی در دانشگاه ملی سئول، گفت که قدم‌هایی برای تعلیق مطمئن و ایمن این سایت نیز وجود دارد. 

 سوه گفت: «منفجر کردن بهترین راهکار ممکن نیست. پر کردن تونل‌ها با بتن، شن یا سنگریزه شاید تاثیر دراماتیک کمتری داشته باشد، اما بهترین گزینه است.»

درباره میزان تشعشع هسته‌ای در تونل‌های این مجموعه تردیدهای بسیاری وجود دارد. 

«جان وولفستال»، رئیس گروه بحران هسته‌ای و مقام رسمی پیشین کنترل سلاح در شورای امنیت ملی سازمان ملل، گفت: «اگر انفجار به‌خوبی انجام گیرد، امکان آزاد شدن تشعشعات وجود ندارد. اما پرسش اینجاست که آیا این تونل‌ها به‌شکلی بسته می‌شوند که دیگر نتوان از آن استفاده کرد؟»

وی ادامه داد: «یگانه خطری که به نظر من وجود دارد این است که نابودی چند تونل را به‌عنوان مانعی برای از سرگیری آزمایش‌های هسته‌ای در آینده بدانیم.»  

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کره شمالی آزمایش هسته ای کره شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۳۰۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشته شدن سه نفر در برخورد پژو با کامیون

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس پلیس راه شمال استان گفت: در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر تصادف خودروی پژوی سواری با کامیون داخل تونل در جاده رستم به یاسوج، ماموران پلیس راه به همراه تیم امدادی به محل حادثه اعزام شدند.
عبدالهاشم دهقانی افزود: در این حادثه یک دستگاه کامیون با پژو ۴۰۵ حامل ۶ سرنشین برخورد کرده و منجر به آتش سوزی خودروی سواری در این تونل شده  بود.
وی با بیان اینکه در این حادثه سه نفر از سرنشینان در دم جان باختند و سه ۳ تن دیگر مجروح و روانه بیمارستان شدند، گفت: کارشناسان علت تصادف را تجاوز به چپ راننده خودروی پژو اعلام کردند.

دیگر خبرها

  • فیلم/ جنگ سایه‌ها بین ایران و اسرائیل
  • آتش سوزی خودرو و فوت ۳ نفر در تونل 
  • کشته شدن سه نفر در برخورد پژو با کامیون
  • ایران قدرتمند و منسجم در سایه‌سار معلمین قوی شکل می‌گیرد
  • جزئیات جدید از ۳ طبقه کردن میدان ونک
  • ۹ فیلم نفس‌گیر کره‌ای که نباید از دست بدهید
  • فیلم | انسداد تونل راهدار فداکار محور بندرعباس حاجی آباد
  • هرمزگان میزبان ۳ گروه از خادمین حرم مطهر رضوی
  • آزادراه تهران شمال در محدوده تونل ۱۲ مسدود شد
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم