Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به اینکه به زودی ظرفیت سایت پسماند محمدآباد پر می‌شود، باید اقدامی سریع برای حل مشکل مدیریت پسماند در استان انجام شود تا از بروز فاجعه زیست‌محیطی جلوگیری شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ با وجود اینکه حدود دوسال از برملاشدن مشکلات سایت پسماند محمدآباد که وظیفه مدیریت کل زباله‌های تولیدی استان قزوین را به عهده دارد، می‌گذرد، اما تا امروز به جز تغییر مدیریت این سایت هیچ کدام از معضلات عدیده و آلودگی‌ها و خطراتی که این سایت برای محیط زیست استان ایجاد کرده، حل نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مدیران شهری و اعضای شورای شهر در جایگاه کارشناس و منتقد از بایدها می‌گویند و شعار می‌دهند و گویا فردی باید خارج از این مجموعه مشکلات سایتی را که شهرداری به وجود آورده حل کند. مشکلاتی که البته روز به روز بحرانی‌تر می‌شود؛ تا جایی که واکنش محمد قاسمی، دادستان مرکز استان را در پی داشته و این مقام قضائی از مسئولان استان خواست که طی یک برنامه کوتاه‌مدت و چندماهه، به صورت اورژانسی مشکلات پسماند در استان قزوین را مرتفع کنند.

بی‌توجهی شهرداری قزوین به تفکیک زباله از مبدا

یک کارشناس محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین با انتقاد از کم‌کاری شهرداری قزوین در اجرای قانون مدیریت پسماند بیان کرد:‌ با توجه به اینکه یکی از هدف‌های اصلی تصویب قانون مدیریت پسماند، تفکیک زباله از مبدا بوده؛ عملکرد سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین نشان‌دهنده بی‌توجهی به این امر مهم بوده و فقط بخش بسیار محدودی از پسماندهای تولیدی از مبدا تفکیک می‌شوند.

حمید سهیلی افزود:‌ با توجه به اینکه سازمان پسماندهای شهرداری موظف به جانمایی و ساخت 10 غرفه پسماند خشک در سطح شهر است، اما این کار هنوز انجام نشده و ساخت غرفه‌های مزبور تحقق نیافته است.

پر شدن ظرفیت سایت محمدآباد تا 2 سال دیگر

این کارشناس همچنین به مرگ قریب‌الوقوع سایت محمدآباد اشاره کرد و گفت:‌ ظرفیت این سایت با توجه به افزایش جمعیت آتی شهر قزوین و بر اساس نظر کارشناسان طراح سایت پسماند برای حداقل ۲۵ سال آینده از تاریخ راه‌اندازی (سال ۱۳۹۲) لحاظ شده بود؛ اما ظرفیت این سایت بسیار سریع‌تر از زمان پیش‌بینی‌شده و حداکثر تا دو سال آینده تکمیل می‌شود.

سهیلی، علت اصلی پر شدن ظرفیت سایت مذکور را پذیرش زباله بیش از ظرفیت خطوط پردازش دانست و تصریح کرد: در حالی که خطوط پردازش برای پذیرش 250 تن زباله شهر قزوین در روز طراحی شده، ولی روزانه 700 تن زباله پذیرش می‌شود و به همین دلیل لندفیل این سایت تا یک سال آینده پر می‌شود.

وی اضافه کرد:‌ همچنین تفکیک نشدن زباله‌ها از مبدا، ورودی زیاد پسماند از نقاط مختلف استان و دفن آن بدون طی مراحل پردازش باعث شده که عمر این سایت 16 سال زودتر از آنچه که پیش‌بینی‌ شده بود، تمام شود.

سهیلی با بیان اینکه ساخت دوباره لندفیل بالای 90 میلیارد تومان هزینه دارد، ادامه داد: با توجه به هزینه‌های بسیار سنگین ایجاد و توسعه سایت این مورد قابلیت پیگیری از سوی مراجع قضایی را دارد.

ریشه مشکلات کجاست؟

اما به نظر می‌رسد ریشه مشکلات سایت محمدآباد دخالت‌های بیجای مقامات دولتی استان است؛ چراکه بر اساس اسناد موجود مجتمع پردازش و دفن مهندسی-بهداشتی محمدآباد که توسط شهرداری قزوین در زمینی به مساحت ۱۱۱ هکتار در ۲۵ کیلومتری جنوب قزوین ایجاد شده، در اصل قرار بوده فقط کار تفکیک پسماند جمع‌آوری‌شده شهر قزوین که مقدار آن حدود ۲۸۰ تن در روز است را انجام دهد.

اما با نظر استانداری و مدیرکل امور شهری مبنی بر تاسیس شرکتی برای مدیریت متمرکز پسماند در استان، شرکت سهامی خاص پردازش پسماند نصر محمدآباد در سال ۱۳۹۳ و با سهام ۲۱ شهرداری استان تاسیس می‌شود که به جای پردازش و تفکیک زباله شهر قزوین، باید سه برابر ظرفیت فعالیت کرده و کل پسماندهای نقاط شهری استان را تفکیک و پردازش کند. اقدامی که یکی از عواقب آن مرگ زودهنگام سایت محمدآباد و آلودگی‌های زیست‌محیطی ناشی از آن است.

فرآیند بی‌خطرسازی پسماندهای صنعتی و عفونی غیرقابل قبول است

همچنین یک فعال محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین با اشاره به مشکل نابودی و امحای پسماندهای صنعتی و عفونی در کنار سایت محمدآباد گفت:‌ برای مدیریت پسماندهای صنعتی و زباله‌های پزشکی و بیمارستانی شرکتی به نام «عصر صنعت سبز کاسپین» در جنب سایت محمدآباد تاسیس شده و از اسفندماه سال ۱۳۹۴شروع به فعالیت کرده و از سایر استان‌ّ‌های کشور هم پسماند پزشکی و صنعتی پرخطر دریافت کرده است.

معصومه سروری افزود: متاسفانه تجهیزات و مخازن دفن شرکت یادشده بسیار ضعیف بوده و با توجه به استانداردهایی که در زمینه بی‌خطر کردن پسماند در مقررات زیست‌محیطی کشور وجود دارد، ظرفیت زیادی برای عملیات این شرکت متصور نیست.

وی با ذکر اینکه طبق اسناد این شرکت از اسفندماه ۹۴ تا تیرماه ۹۷ (طی دوره زمانی ۲۹ ماهه) ۳۳ هزار تن پسماند با قیمت کیلویی هزار تا ۴ هزار و ۵۰۰ تومان از اقصی‌نقاط کشور دریافت کرده، ادامه داد: علاوه بر غیرقابل‌ قبول بودنِ فرآیند بی‌خطرسازی پسماندِ خطرناکِ گفته‌شده در سایه نبودِ نظارت مؤثر از سوی سازمان حفاظت محیط زیست، محل دفن این پسماند هم محل تردید بوده و سود بسیار زیادی را نصیب شرکت مذکور کرده است.



 

لزوم ایجاد شهرک تخصصی پسماند

اما در حالی که عمر سایت محمدآباد رو به پایان است، برخی مسئولان اعتقاد دارند که علاج حل مشکلات مدیریت پسماند در استان قزوین، ایجاد شهرک تخصصی پسماند برای بازیافت مدرن و مکانیزه زباله‌هاست. یکی از این مسئولان سیده منیره قوامی، رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر قزوین است.

وی در این باره به خبرنگار اجتماعی صبح قزوین گفت: با توجه به اینکه سایت پسماند محمدآباد وضعیت تاسف‌باری دارد و هیچ‌گونه اقدام پردازشی در آن روی زباله‌ها صورت نگرفته و کود کمپوست هم در آن تولید نمی‌شود، به یک شهرک تخصصی پسماند نیاز داریم که بتواند ضمن مدیریت زباله‌ها در سطح استان، از این طلای کثیف برای ما درآمدزایی و ایجاد شغل کند.

این عضو شورای شهر قزوین با تاکید بر ساماندهی زباله‌گردها در چارچوب ایجاد این شهرک تصریح کرد: اگر شهرک تخصصی پسماند راه‌اندازی شده و به خوبی مدیریت شود، می‌توانیم زباله‌گردها و کسانی که مواد بازیافتی را از سطل‌های زباله جمع می‌کنند، به‌خوبی به کار گرفته و برای آنها اشتغال پایدار و سودآور ایجاد کنیم.

وی ایجاد سطل‌های زباله زیرزمینی را پیش‌شرط اصلی تاسیس شهرک تخصصی پسماند دانست و اضافه کرد: اگر چنین سطل‌های را بسازیم، می‌توانیم زباله‌ها را تفکیک از مبدا کرده و بعد پسماندهای تفکیک شده را برای بازیافت راهی شهرک یادشده کنیم.

قوامی ادامه داد:‌ اگر بتوانیم پسماندهای موجود را خوب بازیافت کنیم، می‌توانیم آنها را به مواد اولیه قابل استفاده برای صنایع و کارخانجات تبدیل کنیم و از این رهگذر هم درآمد پایداری را برای شهر و استان قزوین به وجود بیاوریم.

به گزارش صبح قزوین؛ دشت قزوین یکی از دشت‌های راهبردی ایران است و هر نوع بی‌مبالاتی در دفع پسماندها می‌تواند همه کشور را متضرر کند؛ چرا که بیشتر آب مصرفی ما از آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود و هر نوع اهمال در مدیریت پسماندها، می‌تواند سفره‌های آب زیرزمینی را جداً تهدید کند.

با توجه به اینکه ظرفیت سایت محمدآباد تا 2 سال دیگر تکمیل می‌شود، ضرورت دارد سایت‌ها و مراکز تازه‌ای را برای مدیریت پسماند شهری پیش‌بینی کنیم که در این راستا پیشتر سه نقطه آب باریک، تفک و خرمدشت با محدوده ۴۰۰هکتاری به متولیان امر پیشنهاد شده بود. ضمن اینکه می‌توان یک شهرک پسماند ایجاد کرد و مدیریت بازیافت و دفع پسماند استان را به شکل صنعتی‌تری انجام داد.
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شهرک تخصصی پسماند پسماند در استان شهرداری قزوین سایت محمدآباد مدیریت پسماند استان قزوین سایت پسماند ظرفیت سایت محیط زیست صبح قزوین شهر قزوین زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۷۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند

مدیریت نادرست پسماند منجر به آلودگی اقیانوس‌ها و جنگل‌ها، انتقال بیماری‌ها و انتشار سریع دی‌اکسیدکربن در فضا می‌شود. بر اساس شاخص‌های بانک جهانی، رشد اقتصادی و جمعیتی موجب افزایش 70 درصدی تولید زباله طی 30 سال آینده خواهد شد و همین موضوع نشان‌دهنده نیاز روزافزون به بهینه‌سازی مدیریت پسماند است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اهمیت برنامه R4 شامل کاهش میزان استفاده، استفاده مجدد، بازیافت و بازیابی مواد، به‌طور فزاینده‌ای در دستور کار سیاسی شهرهای سراسر جهان افزایش پیدا کرده است. مدیریت مؤثر پسماند تنها شامل جداسازی زباله برای بازیافت نیست، بلکه رویکردهای مختلف استفاده جدید از مواد را در بر دارد که در شهرهای گوناگون به شیوه‌های مختلف انجام می‌شود.

سال ۲۰۱۷ نمایندگان بین‌المللی شهرهای مختلف در خیرونا (ژیرونا) اسپانیا گرد هم آمدند تا تجربیات و راه‌حل‌های خود را در این زمینه به اشتراک بگذارند. برای مثال سانفرانسیسکو که فرایند بازیافت را از سال ۱۹۸۹ آغاز کرده است، موفقیت خود را بر اساس فرهنگ ایجاد و افزایش آگاهی مردم از محیط زیست می‌داند که موجب کاهش ۸۰ درصدی میزان پسماند ارسالی به کارخانه‌های بازیافت شده است. دستاوردهای بازیافت در شهری هم‌چون سئول نیز نتیجه اقدامات سخت‌گیرانه‌تر و نرخ بازیافت در آن بیش از ۶۰ درصد است. ساکنان این شهر بر اساس میزان زباله‌های آلی که تولید می‌کنند، مالیات می‌پردازند.

اقتصاد دایره‌ای و ابتکارات ضایعات‌صفر

مدل‌های کسب‌وکار دایره‌ای ثابت می‌کنند که چگونه یک استراتژی تجاری مناسب دسترسی به بازارهای جدید را تسهیل، راه‌حل‌های نوآورانه را هدایت می‌کند و هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد. شهر ساحلی عقبه در اردن، از رویکرد اقتصاد دایره‌ای برای تبدیل زباله به فرصت استفاده می‌کند. این شهر که روزانه حدود ۱۵۰ تن زباله جامد تولید می‌کند، طی پروژه‌ای که به تصویب سازمان ملل و اتحادیه اروپا رسیده است، متعهد به کاهش این ارقام شد. اولین اقدام در این پروژه، تقویت فرایند بازیافت و بهینه‌سازی منابع در هتل‌ها بود که علاوه بر مزیتی که برای کاهش تولید پسماند داشت، منجر به ایجاد شغل برای اعضای آسیب‌پذیر جامعه شد.

ابتکارات قابل‌توجهی نیز در این زمینه در کشورهای شمال اروپا وجود دارد، برای مثال کشور سوئد در سال ۲۰۱۷ سیستم مالیاتی خود را اصلاح کرد تا قیمت تعمیر اقلام مستعمل را کاهش دهد. این کشور همچنین دارای سیستمی است که پول قوطی‌ها و بطری‌های خالی را به مردمی می‌دهد که آن‌ها را به فروشنده باز می‌گردانند و به این ترتیب هزار و ۸۰۰ میلیون قوطی و بطری در سال برای استفاده مجدد بازیابی می‌شود.

شهر برگن در نروژ، به دلیل سیستم جمع‌آوری زباله وکیوم، متمایز از دیگر شهرها است. این سیستم زباله‌ها را از طریق اجزای مختلف متشکل از لوله‌های زیرزمینی، دستگاه‌های متصل، ابرداده‌ها و هوش مصنوعی مدیریت و بازیافت می‌کند.

با این حال میزان بازیافت و استفاده مجدد در سایر شهرهای جهان وضعیت متفاوتی دارد و حتی بسیار اندک است. طبق گزارش بانک جهانی، در کشورهای کم‌درآمد که به جز صربستان بقیه در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین قرار دارند، تنها چهار درصد زباله‌ها بازیافت می‌شود. مدیریت ضعیف پسماند در این کشورها، تهدیدی برای سلامت انسان و محیط زیست به شمار می‌رود.

بانک جهانی به‌منظور مبارزه با این وضعیت، برنامه‌ای برای تأمین مالی سیستم‌های مدیریت پسماند این کشورها ارائه کرده است. در ادامه به معرفی چند نمونه از راه‌حل‌های اقتصاد دایره‌ای می‌پردازیم که به مدیریت صحیح و بهینه پسماند کمک می‌کند.

سیستم پیش‌پرداخت و برگشت قوطی‌ها و بطری‌های نوشیدنی

دانمارک در سال ۲۰۲۱، با بازیافت ۱.۹ میلیارد قوطی و بطری برای استفاده مجدد، میزان بازگشت و استفاده مجدد از بسته‌بندی خود را به ۹۳ درصد رساند که تا حد زیادی حاصل اجرای سیستم سپرده و بازگشت دانمارکی بود. این سیستم برگشت دایره‌ای رایج، امکان تحویل ظروف نوشیدنی مصرف‌شده را در سوپرمارکت‌ها و کیوسک‌های موجود در خیابان‌های سراسر دانمارک مهیا می‌کند و در ازای آن مبلغی به مصرف‌کنندگان پرداخت می‌شود.

این سیستم به‌نوعی اقتصاد دایره‌ای محسوب می‌شود، زیرا تولید قوطی از مواد بازیافتی ۹۵ درصد انرژی کمتری نسبت به مواد اولیه مصرف می‌کند. بازیافت قوطی‌ها به این معنی است که بوکسیت کمتری برای تولید آلومینیوم استخراج و استفاده می‌شود و از این طریق آسیب کمتری به محیط زیست می‌رسد. همکاری مؤثر بین تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و سیستم بازگشت دانمارکی نرخ بازگشت را بسیار افزایش داده است. این سیستم می‌تواند به‌عنوان یک منبع الهام‌بخش برای افزایش نرخ بازیافت و حمایت از اقتصاد دایره‌ای، به‌ویژه برای رسیدن به هدف اتحادیه اروپا برای جمع‌آوری ۹۰ درصد بطری‌های پلاستیکی تا سال ۲۰۲۹ عمل کند.

پروژه مسکن اجتماعی دایره‌ای

صنعت ساختمان مسئول مقدار قابل‌توجهی از انتشار جهانی دی‌اکسید کربن نزدیک به ۳۹ درصد است و همین امر نیاز به یک رویکرد دایره‌ای برای ساخت و ساز و طراحی را ضروری می‌کند. یکی از راه‌های انجام این کار، بازیابی یا استفاده مجدد از مصالح ساختمانی است که طول عمر و قابلیت استفاده مجدد آن‌ها را به حداکثر می‌رساند. نمونه بارز این راه‌حل، پروژه مسکن دایره‌ای در شمال شهر آرهوس دانمارک است که ۹۰ درصد مصالح ساختمانی آن را می‌توان جدا کرد و مجدد مورد استفاده قرار داد یا بدون از دست دادن ارزش به فروش رساند.

این پروژه ساختمانی علاوه بر استفاده از بتن و سیمان به‌عنوان مصالح اصلی ساختمان، با استفاده از مواد جایگزین، ردپای دی‌اکسیدکربن خود را به حداقل رسانده است. از جمله این مواد می‌توان به چوب‌پنبه و روزنامه‌های قدیمی برای نمای ساختمان یا گیاهانی مانند علف مارماهی و گرانول به‌منظور عایق‌کاری ساختمان اشاره کرد. لاستیک‌های ماشین مستعمل نیز برای ساخت کفپوش آن به کار رفته است.

این ساختمان اولین مسکن دایره‌ای جهان است که می‌تواند آموخته‌های ارزشمندی را در مورد نحوه عملکرد ساختمان‌های دایره‌ای در زندگی روزمره و راهی برای کاهش ردپای کربن در بخش ساخت‌وساز به شهرهای دیگر ارائه دهد. تخمین زده می‌شود که استفاده از رویکرد دایره‌ای در صنعت ساختمان تا سال ۲۰۵۰، انتشار دی‌اکسید کربن را تا ۳۸ درصد کاهش دهد.

بازیافت چمن مصنوعی

Re-Match اولین ثبت اختراع در جهان است و از فناوری پیشرفته برای جداسازی چمن مصنوعی فرسوده به اجزای خام و تمیز استفاده می‌کند که می‌تواند مجدد در صنعت چمن یا سایر صنایع مورد استفاده قرار گیرد یا بازیافت شود. این اختراع قادر است هر قسمت از چمن مصنوعی فرسوده را به دانه‌های لاستیکی، ماسه و الیاف پلاستیکی جدا کند و تقریباً صددرصد مواد را بازیافت کند یا برای استفاده مجدد آماده سازد. Re-Match اکنون با استفاده از فناوری‌های نوین موفق شده است محصولات بازیافتی خود را در نخ‌های چمن مرغوب، پنل‌های آکوستیک و دیگر محصولات مشابه استفاده کند. هر زمین چمن مصنوعی که با استفاده از این فناوری بازیافت می‌شود، نسبت به سوزاندن زمین فرسوده که معادل سوزاندن ۱.۴ میلیون کیسه پلاستیکی یا ۲۵۰ تن زباله است، با کاهش ۴۰۰ تنی، کمتر از ۲۰ تن دی‌اکسید کربن در هر زمین تولید کند.

سیستم حلقه‌بسته استفاده مجدد از بسته‌بندی

الزامات امروزی برای پایداری در هر مرحله از بسته‌بندی در حال افزایش است و گروه‌های مختلف به دنبال راه‌های جدیدی برای کاهش مصرف بسته‌بندی و ضایعات هستند. یکی از این راه‌ها ارائه مدل‌های دایره‌ای استفاده مجدد برای بسته‌بندی مواد غذایی است. یک شرکت بسته‌بندی با همکاری مدیران شهری، خدمات بسته‌بندی دایره‌ای برای مواد غذایی را ارائه کرده است که بر توسعه یک سیستم منحصربه‌فرد و راه‌حل‌های دیجیتال برای مدیریت بسته‌بندی در یک حلقه بسته متمرکز است.

این مشارکت بر چند حوزه استفاده مجدد از بسته‌بندی به‌عنوان یک خدمت متمرکز شده است که شامل طراحی و تولید بسته‌بندی مواد غذایی برای استفاده مجدد، ردیابی بسته‌بندی در طول مسیر استفاده از آن و تضمین ایمنی، کیفیت و بهداشت مواد غذایی در تمام مراحل می‌شود. این راه‌حل دایره‌ای با کاهش بسته‌بندی مورد نیاز و در نتیجه ضایعات آن همراه است و در مقایسه با بسته‌بندی‌های یک‌بارمصرف، پتانسیل کاهش انتشار دی‌اکسید کربن تا ۶۰ درصد را دارد.

بازیافت پره‌های توربین بادی

توربین‌های بادی اولیه در حال رسیدن به پایان عمر خود هستند و هرچند بعضی از آن‌ها قابلیت تعمیر و نوسازی دارند، اما بیشتر توربین‌ها در سال‌های آینده از رده خارج خواهند شد. برای مقابله با این مشکل، یک پروژه نوآوری دانمارکی متعهد شده است که راهی پایدار برای دفع توربین‌های بادی با توجه به محیط زیست، سلامت و ایمنی کارگران پیدا کند و تا به امروز پیشرفت قابل‌توجهی در این مسیر به دست آورده است.

این پروژه موفق به استخراج و پردازش الیاف شیشه‌ای با کیفیت بالا از توربین‌های بادی ۳۷ متری شده است که بخش اصلی پره‌های توربین هستند. پس از تأیید کیفیت موفقیت‌آمیز الیاف شیشه‌ای به دست آمده از پره‌های از کار افتاده توربین بادی، این ماده برای استفاده در تأسیسات دیگر ذوب می‌شود که مزایای بسیاری برای هر دو صنعت دارد.

استفاده مجدد از آجرهای قدیمی

به‌منظور جلوگیری از هدر رفتن منابع آجرهای طبیعی، یک شرکت تولید فناوری پاک اختراعی ثبت کرده است که تضمین می‌کند زباله‌های ساختمانی را بدون استفاده از هیچ گونه مواد شیمیایی، مورد استفاده مجدد قرار دهد. در این روش ثبت‌شده آجرهای قدیمی جمع‌آوری، با فناوری ارتعاش تمیز، به‌صورت دستی یک به یک بررسی و در نهایت قبل از ارسال به محل‌های جدید، توسط روبات‌ها روی هم چیده می‌شوند. این روش استفاده مجدد از آجرهای قدیمی با صرفه‌جویی بیش از ۹۵ درصد از انرژی مورد استفاده برای تولید آجرهای جدید، نمونه‌ای از اقتصاد دایره‌ای کامل است که منابع یک نسل را به نسل جدید منتقل می‌کند و انتشار دی‌اکسیدکربن را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

کد خبر 750811

دیگر خبرها

  • روزانه بیش از ۲۰۰ تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود
  • «اصپاک» در شهر اصفهان ۱۳ هزار مشترک دارد/ بیش از ۱۰ هزار خانه بیمه آتش‌سوزی شد
  • تئاتر زمین پاک در مدارس یزد اجرا شد
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران
  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه