Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@02:30:51 GMT

مرگ بی‌صدا در سایه زباله‌سوزی

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۲۲۹۳۳

مرگ بی‌صدا در سایه زباله‌سوزی

بخش کمی از پسماندها در سایت آرادکوه بازیافت می‌شوند و بخش اعظم آن دفن می‌شود. این اتفاق نه تنها باعث آلودگی منابع آب زیرزمینی و محیط زیست می‌شود بلکه بوی شیرابه و سوزاندن پسماند باعث آلودگی هوای جنوب تهران شده است. این بویی که گاهی در پایتخت منتشر می‌شود از همین سایت نشات می‌گیرد.

ایران آنلاین: گر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اسمش را سر زبان‌ها نمی‌انداخت حالا حالاها اسمی از «تورقوزآباد» شنیده نمی‌شد؛ روستایی در جنوب تهران که صدای مردمانش به گوش کسی نمی‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تورقوزآبادی‌ها، عبدلی‌آبادی‌ها، مهدی‌آبادی‌ها در  حلقه محاصره کارگاه‌ها و کارخانه‌ها و نخاله‌هایی که تا بیخ گوش خانه‌هایشان آمده، گرفتار شده‌اند. از همه بدتر بوی متعفنی است که مجبورند به ریه‌هایشان بکشند. آنها در همسایگی سایت دفع پسماند آرادکوه زندگی می‌کنند، همانجایی که زباله‌های پایتخت‌نشینان نابود می‌شود و دودشان یکراست می‌رود در چشم آدم‌های اینجا.

مهدی آباد‌ی‌ها در محاصره نخاله و دود و سگ‌های ولگرد

3 روستایی که فاصله زیادی با هم ندارند دقیقا میان دو جاده تهران به قم قرار گرفته‌اند. فرقی ندارد از کدام مسیر بروید؛ جدید یا قدیم، راهی باریک شما را راهنمایی می‌کند به جایی که هوایش با جاهای دیگر آنقدر متفاوت است، حتی با ماسک هم سینه‌تان به خس خس می‌افتد.

ساعت 3 عصر به این منطقه می‌رسم، بر خلاف تصورم خبری از روستا نیست، چند خانه سیمانی توی سر خورده و یک خیابان پردست انداز نقش یک روستا را بازی می‌کند. بیشتر از آلودنک‌ها، نخاله‌ها هستند که پیوسته و مستمر همه جا را به اشغال درآورده‌اند. چند بچه 7-8 ساله در هوایی که آلودگی آن به شکل غبار درآمده روی نخاله‌ها دنبال هم می‌دوند. چند زن هم بی‌اعتنا به کرونا بدون ماسک جلوی در نشسته‌اند و یک چشم‌شان به بچه‌هاست و چشم دیگرشان به غریبه‌ای که وارد روستا شده.

از زن 45 ساله‌ای به نام خدیجه که گوشه چادرش را به روی دهان و بینی‌اش کشیده از مشکلات‌شان می‌پرسم. می‌گوید از چه چیز بگویم و من در پاسخ می‌گویم هر چیزی که نبودنش آزاردهنده است. گویی به او گفته‌ام سفره دلش را باز کند. زن شروع می‌کند مسلسل‌وار به بیان مشکلات‌شان. «آب روستا اصلا خوب نیست، پول هم نداریم که دستگاه تصفیه‌کن بخریم. پارکی هم نداریم که بچه‌ها بخوان بازی کنن. کل روستا شده پر از نخاله، شب می‌خوابی صبح که پا میشی می‌بینی اومدن نخاله خالی کردن. از سگ‌ها نگم که آسایش نداریم. شب که اینجا بیایین کلی سگ ولگرد می‌بینین. چند وقت پیش یکی از بچه‌ها رو گاز گرفته بود.»

کم‌کم یخ دیگر همسایه‌ها هم باز می‌شود. یکی از هسمایه‌ها هم از آلودگی هوا گله‌مند است. «هوای اینجا خیلی خرابه. نفس‌تنگی گرفتیم. من چند سال پیش آسم گرفتم از بس که هوا آلودست. هر جا که شکایت بردیم به جایی نرسید. تو رو خدا اگه می‌تونین توی روزنامه‌تون بنویسین تا کاری برای ما بکنن.»

عبدل‌آباد، همسایه‌ زباله‌سوزی آرادکوه

از مهدی آباد تا عبدل‌آباد کمتر از 4 دقیقه است. وضعیت این روستا نسبت به روستای مهدی‌آباد کمی مناسب‌تر است ولی مشکلات همچنان پابرجا. مهدی سلیمانی  36 ساله که سوپرمارکت کوچکی در خیابان اصلی عبدل‌آباد دارد درباره مشکلات این منطقه چنین می‌گوید: «بنظرم هوا الان خیلی خوبه، تابستون که بیایین نمی‌تونین یک دیقه وایسین. بوی شیرابه و سوزاندن زباله‌ها امان آدم رو میبره. کولر هرچی آلودگی هست، میکشه داخل خونه. بو یک طرف مگس هم یک طرف. دمار آدم رو درمیارن. از وضعیت آب و نخاله و سگ‌های ولگرد که بگذریم، راه درست و حسابی نداریم. ماشین‌های سنگینی که به این کارخونه‌های دور و اطراف تردد دارن جاده‌‌مون رو به کلی از بین بردن. ای کاش یک روز از تلویزیون میومدن اینجا و وضعیت و حال و روز ما رو میدیدن.»

محمدجواد، کشاورز 57 ساله عبدل‌آبادی که سال‌هاست روی زمینش سبزی می‌کارد از وضعیت نبود آب و آلودگی آب‌های زیرزمینی می‌گوید. «خشکسالی پدرمون رو درآورده. گاهی از سد برامون آب میاد ولی کفاف نمیده. قبل از اینکه چاه ما رو پر کنن، کیفیتش تعریفی نداشت. بوی فاضلاب می‌داد. دلیلش می‌دونین چی بود. بخاطر شیرابه‌هایی که میره تو دل زمین. همه سفره‌های آب زیرزمینی رو آلوده کرده.»

تورقوزآبادی‌ها، نگران از وضعیت آلودگی‌ها

تورقوزآبادی‌ها وضعیت بهتری به مهدی‌آباد و عبدل‌آباد دارد چراکه دهیاری و شورایاری جداگانه‌ای دارد و با بودجه‌ای که به این روستا اختصاص می‌یابد توانسته از نظر چهره روستایی، جاده و جدول‌کشی وضعیت مناسب‌تری داشته باشد.

اما تورقوزآبادی‌ها که حالا چند مدتی است روستایشان شناخته شده است از وضعیت هوای این روستا در طول سال و بخصوص تابستان‌ها به شدت گلایمند هستند. غلامرضا بیدگلی، عضو شورایاری روستای تورقوزآباد در دفاع از گلایمندی مردم این روستا می‌گوید: «سایت دفع پسماند آرادکوه یکی از معضلات مهم این منطقه است چراکه بوی تعفنی که در روستاهای اطراف و کهریزک و قاسم‌آباد و شور آباد و ... منتشر میشه بخاطر شیرابه‌ها و سوزاندن زباله‌هاست. در تابستان که گاهی باد از سمت مهدی آباد به تورقوزآباد می‌وزه اصلا نمیشه کولر رو روشن کرد چرا که بوی زباله مکش میشه به داخل و انگار سایت دفع زباله را آوردن توی خانه. حساب کنید با گرمای تابستان جرات نمی‌کنید که کولر رو روشن کنید.

ما چندین بار مکاتبه و شکایت کردیم ولی چون این سایت متعلق به شهرداری تهران هست عملا به نتیجه‌ای نرسیدیم. از طرفی برخی از این نخاله‌ها هم بخاطر سایت هست چراکه سایت برای تخلیه نخاله پول می‌گیره و راننده‌های ماشین‌های سنگین برای اینکه پول ندن هر جا موقعیت رو خوب ببینن همونجا نخاله‌ها رو خالی می‌کنن.»

سایت دفع زباله باید به منطقه دیگری منتقل شود

سعید فروعی، عضو شورای منطقه کهریزک هم در مصاحبه با ایران آنلاین درباره مشکلات و معضلات روستاهای نزدیک سایت دفع پسماند آرادکوه می‌گوید: «این منطقه مشکلات بیشماری دارد که اساسی‌ترین آن سایت دفع زباله است که جان منطقه را گرفته است. این معضل بنظرم تبدیل به یک معضل ملی شده چراکه بخش کمی از پسماندها بازیافت می‌شوند و بخش اعظم آن دفن می‌شود. این اتفاق نه تنها باعث آلودگی منابع آب زیرزمینی و محیط زیست می‌شود بلکه بوی شیرابه و سوزاندن پسماند باعث آلودگی هوای جنوب تهران شده است. این بویی که گاهی در پایتخت منتشر می‌شود از همین سایت نشات می‌گیرد.

در کل باید بگویم عمر مجموعه آرادکوه تمام شده و باید این مجموعه تعطیل شود و جای جدیدی برای آن بازنمایی شود. ما در این باره ده‌ها بار مکاتباتی داشته‌ایم ولی نیاز است که شهرداری تهران با کمک دولت و بودجه‌ای در اختیارش قرار بگیرد و منطقه‌ای را برای جانمایی راه‌اندازی کند ولی با وضعیت کنونی کشور این امر شاید در این دوره محقق نشود.

فروعی در ادامه می‌افزاید: « روزانه بین 7 تا 12 هزار تن زباله و نخاله به سایت پسماند آرادکوه منتقل می‌شود و بخش اعظم آن دفع می‌شود. معضلی دیگر در این ارتباط رهاسازی سگ‌های ولگردی است که از سایر شهرها و مناطق حاشیه تهران در این جغرافیاست. مجموعه آرادکوه اقامتگاهی برای سگ‌های ولگرد دارد که نمی‌دانم چرا برخی از ماشین‌های حمل سگ‌ها، این حیوانات را در طول مسیر رها می‌کنند.

ما برای حل این معضل تحقیقات زیادی کرده ایم و متوجه شدیم که عقیم کردن سگ‌ها به تندخو شدن آنها می‌انجامد و امکان آسیب رساندن به اهالی روستاهای اطراف را داشته باشد، بنابراین در این مورد با حساسیت بیشتری رفتار می‌کنیم.»

به گفته این عضو شورایاری کهریزک برای حل معضلات روستاهای این بخش نیاز به استخدام نیروی انسانی، تخصیص بودجه ویژه و تعامل و همکاری استانداری و شهرداری تهران است. نفس مردم جنوب تهران تنگ است و خواسته‌شان انتقال مجموعه بازیافت به منطقه دیگری است.

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: پسماند آرادکوه سگ های ولگرد باعث آلودگی جنوب تهران عبدل آباد مهدی آباد سایت دفع نخاله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۲۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ساخت ایستگاه مخابراتی احمد آباد-جوزار بویین میاندشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛فرماندار بویین میاندشت با اشاره به اینکه پوشش اینترنت وتلفن همراه در روستا‌های حاشیه محور‌های مواصلاتی شهرستان بویژه روستا‌هایی درنواحی کوهستانی قرار گرفته بودند نامطلوب بود گفت:در راستای حل مشکل و پاسخ به مطالبه دوساله مردم، پیگیری مشکل در دستور کار قرار گرفت وخوشبختانه در بسیاری از روستا‌ها با ساخت ایستگاه مخابراتی معضل برطرف شد.
رضاعلی معصومی افزود:ایستگاه مخابراتی احمد آباد –جوزار یکی از مهمترین ایستگاه‌های مخابراتی است که در مرتفع‌ترین نقطه ازگردنه احمدآباد (واقع در مسیر بویین میاندشت به خوانسار) در حال ساخت می‌باشدکه با راه اندازی آن پوشش تلفن همراه و اینترنت برای روستا‌هایی که در نقاط ناهموار و کوهستانی واقع شده اند، مطلوب‌تر خواهد شد.
وی با بیان اینکه این ایستگاه از شهرستان‌های گلپایگان، خوانسار، فریدن وبویین میاندشت سیگنال دریافت می‌کنداضافه کرد:با توجه به اینکه ساخت مسیر دسترسی ایستگاه بسیارسخت و طولانی است، میزان هزینه ساخت ایستگاه بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

دیگر خبرها

  • ردپای کدام شرکت‌ها در تولید پلاستیک بیشتر است؟
  • آلودگی آب رودخانه روستای سنقرآباد به لطف گاوداری + فیلم
  • عکس هوایی از روستای چوبی شفت قبل از اینکه در آتش بسوزد!
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران
  • آغاز ساخت ایستگاه مخابراتی احمد آباد-جوزار بویین میاندشت
  • تسهیلات و کمک‌های بلاعوض دولت برای آتش‌سوزی شفت